seksuele-problemen.nl
Menu
 

 

SeksKoppel dat seks heeft onder een MRI apparaat. je kan de penis in de vagina zien zitten.
Sekshormonen
De eerste keer
Seks hoe doe je dat?

Seks
Seksuele omgang, geslachtsgemeenschap. Het is een proces dat te maken heeft met het menselijk lichaam, emoties die betrokken zijn bij de seksuele beleving en cultuur. De manier waarop het wordt beleefd is bij iedereen verschillend.

Sekshormonen
Androgenen (testosteron) zijn noodzakelijk voor het ontwikkelen van seksuele gedachten en fantasieen bij zowel vrouwen als mannen (vrouwen hebben dus ook testosteron). Zonder hormonen geen seks. Bij de mannen is een te kort aan testosteron het beste te merken aan het niet voorkomen van ochtenderecties. Androgenen worden gevormd in de bijnieren, de zaadballen en de eierstokken. Androgenen zijn naast het ontwikkelen van seksueel gedrag ook belangrijk voor de geslachtelijke ontwikkeling van mannen. Androgenen worden in het lichaam ook omgezet in oestrogenen.
Oestrogenen zijn stoffen die nodig zijn voor de vrouwelijke geslachtelijke ontwikkeling.

De eerste keer
De eerste keer is vaak erg belangrijk. Het bepaald vaak ook de manier waarop er later met seks wordt omgegaan en hoe het wordt beleefd. Een pijnlijke of anderszins traumatische seks kan tot gevolg hebben dat je later minder zin hebt in seks of blijft denken aan die eerste keer.
Als alles goed is verlopen kan het alsnog problemen veroorzaken. Zo kan het hebben van meerdere seksuele partners het gevolg hebben dat het er altijd meer dan 1 moeten zijn. Zo ook met masturbatie. Een makkelijke manier om je seksuele behoeftes te ontlasten, waar ook makkelijk naar wordt gegrepen tijdens een relatie. Dit is iets wat zeker niet bevorderlijk is voor een relatie.
De meest ideale manier van beginnen met seks lijkt nog steeds de orthodoxe manier: pas seks hebben met diegene die je uiteindelijke partner wordt. Dat weet je nooit zeker, maar enige zekerheid kan je wel verkrijgen door elkaar maar lang genoeg te leren kennen en samen te wonen.

Seks hoe doe je dat?
Seks begint met een man en een vrouw. Beide moeten zin hebben in seks. Dat kan door seksuele prikkeling (maar het lukt niet altijd). Door het kussen van de lippen, tongzoenen, het kussen van de zij van de nek van de vrouw, het zachtjes bijten in de oorlellen, het strelen over de buik en later de borsten en de vaginale regio (eventueel ook onder de kleren door) wordt een vrouw meestal geil. De man wordt meestal opgewonden door het geil maken van de vrouw, door spaarzame kleding, als de vrouw over zijn penis wrijft (voornamelijk de eikel), als de vrouw hem kust of met haar hand onder zijn kleding door zijn penis masseert (let op! De ballen van de man zijn uiterst gevoelig. Je kan er wel aan zitten, maar doe het zachtjes). De periode van het geil maken van beide partners heet het voorspel. De bedoeling hiervan is dat beide partners voldoende vochtig worden (er hoort doorzichtbaar vocht uit de penis en uit de vagina te komen) of in ieder geval erg geil.
De volgende stap is het ontbloten van beide partners (je kan ook seks hebben met een deel van je kleren aan, maar het is minder plezierig en kan tot het uitblijven van een orgasme leiden). Nu beide partners bloot zijn gaan beide partners op bed liggen (ik bespreek hier geen Kamasutra standjes). De man gaat tussen de gespreide benen van de vrouw zitten en buigt zich over haar, zodat hij haar kan kussen. Het helpt om in deze fase behalve de lippen van de vrouw ook de borsten en buik te kussen. Nu kan de man voorzichtig op de vrouw gaan liggen. Met zijn penis raakt hij de vagina van de vrouw. Het is vaak even zoeken om de vagina opening te vinden. Duurt het te lang, zoek dan met je vingers de vagina opening op en stop je penis er dan langzaam in. Gebruik niet al te veel kracht. hij hoort er soepel in te kunnen gaan.
Nu kan de man door zijn penis deels (dus niet helemaal eruit) in en uit de vagina te bewegen een orgasme proberen te krijgen. Hij moet hierbij wel denken aan de vrouwelijke partner die net op een andere wijze haar orgasme kan krijgen. Zij moet namelijk ook als de penis diep in de vagina zit, haar clitoris tegen de basis van de penis wrijven. Het is daarom verstandig de vrouw eerst wat plezier te gunnen (ook omdat het langer duurt eerdat zij haar orgasme krijgt). Het is het prettigst om tegelijkertijd klaar te komen. Dit lukt vaak niet. Het is in dat geval beter dat de vrouw eerst haar orgasme krijgt en daarna de man, omdat de man na het krijgen van zijn orgasme een slappe penis krijgt waardoor verder seks onmogelijk wordt. Als dat het geval is, kan de man nog proberen de vrouw een orgasme te geven door haar clitoris te masseren met zijn vingers.