seksuele-problemen.nl
Menu
 

Wat is orale seks?
Orale seks is seks door het likken, zuigen en voorzichtig bijten van het geslachtsdeel van de partner.

Is het vies?
Ja. Je bent in principe iemands urine uitgang te likken. Deeltjes urine kunnen aanwezig zijn en het is altijd handig van te voren alles goed schoon te maken. Alleen is het rare van seks dat naarmate je geiler bent je in staat bent dingen te doen waar je normaal gesproken nooit aan zou denken. De vieze smaak is dan ook opeens minder vies. Om het minder vies te maken kan een condoom worden gebruikt bij de man en zoetigheid op de vagina van de vrouw.

Waarom zou je het doen?
Je kan het doen als een afwisseling van andere vormen van seks. Het kan ook een belangrijk deel zijn van de seksuele fantasie van je partner of van jezelf.

Wordt je er zwanger door?
Je wordt pas zwanger als er sperma in je vagina terecht komt. Dit kan indien er geen condoom wordt gebruikt en er eerst orale seks plaats vindt gevolgd door onbeveiligde vaginale seks. Zanger worden door een ejaculatie (klaar komen) in de mond zal nooit gebeuren.

Hoe werkt orale seks?
Dat is verschillend bij mannen en vrouwen.

Mannen
Het is handig om van te voren het schaamhaar weg te scheren, aangezien de partner anders haren in de mond krijgt tijdens de orale seks. Voor het beter begrijpen van wat je moet doen tijdens de orale seks, kan je het gedeelte over de anatomie van de geslachtsdelen lezen dat ook op deze website staat: hier.
Allereerst is seksuele stimulatie nodig in de zin van seksuele gedachtes, seksplaatjes of seksfilms. Als de penis al stijf is geworden, houdt de partner de basis van de penis (het gedeelte dat het dichts bij de buik is) vast en neemt vervolgens de eikel in de mond. Door met de hand de huid van de penis wat naar beneden te schuiven wordt de eikel deels ontbloot (tenzij de man een besnijdenis heeft gehad). Door de ontblote eikel te likken en er aan te zuigen krijgt de man veel seksueel genot. Het kan worden versterkt door met het hoofd naar voren en achteren te bewegen.
Laat je partner van te voren weten wanneer hij klaar komt. Sperma is namelijk erg vies en het hoeft niet je keel in te spuiten.

Vrouwen
Het is handig om van te voren het schaamhaar weg te scheren, aangezien de partner anders haren in de mond krijgt tijdens de orale seks. Voor het beter begrijpen van wat je moet doen tijdens de orale seks, kan je het gedeelte over de anatomie van de geslachtsdelen lezen dat ook op deze website staat: hier.
Allereerst is seksuele stimulatie nodig in de zin van seksuele gedachtes, seksplaatjes of seksfilms. De partner kan nu beginnen met eerste de borsten te kussen, daarna de buik en zo afglijden naar de vagina. Het geeft extra veel seksuele opwinding als eerst ook de benen worden gekust. Daarna begint de partner de clitoris langzaam te likken. De kracht en het tempo van het likken van de clitoris is afhankelijk van hoe de vrouw reageert. Om extra opwinding te veroorzaken kan de clitoris af en toe zachtjes worden gebeten en kunnen met de handen de borsten worden gemasseerd. Ook kan de vagina gelikt worden. Het tegelijkertijd likken van de clitoris en het inbrengen van twee vingers in de vagina waarmee een op en neergaande beweging wordt gemaakt geeft een extreme seksuele stimulatie. Hierdoor kan zeer snel een orgasme worden verkregen.
Het moment van het orgasme kan worden herkent aan de plotselinge verandering in beleving van de seks door de vrouw. Na het orgasme wil ze meestal dat er niet verder gelikt wordt en wordt het ervaren als kietelen.