seksuele-problemen.nl
Menu
 

Wat is masturbatie?
Is masturbatie een zonde?
Is masturbatie slecht?
Hoe doe je dat, masturberen?

Wat is masturbatie?
Het is synoniem voor zelfbevrediging. Het is het opwekken van gevoelens die tijdens de seks ontstaan (meestal ook inclusief orgasme) zonder partner.

Is masturbatie een zonde?
Door veel religies wordt masturbatie gezien als een zonde.

Is masturbatie slecht?
Masturbatie wordt in verschillende religies als een zonde gezien. Het is aan jezelf om te bepalen of je het wel of niet slecht vindt.
Er zijn echo's gemaakt van foetussen van 26 weken die een erectie hadden en die in de baarmoeder bezig zijn met masturbatie. Bij kleine kinderen (vanaf 6 maanden) komt het vrij vaak voor dat ze hun geslachtsdeel vinden en er mee spelen. Jongetjes friemelen er aan of maken op en neerwaardse bewegingen. Meisjes zitten meestal niet direct aan hun clitoris, maar schuiven hun benen tegen elkaar of masseren zich door tegen een stoel aan te wrijven. Masturbatie is dus zeker niet iets dat alleen door tieners en volwassenen gedaan wordt. Bij kleine kinderen leid het niet tot een ejaculatie of orgasme, dat kan wel rond hun 10de levendsjaar. Masturbatie is een van de onderdelen van het verkennen van hun eigen seksualiteit.
Voor tieners en volwassenen heeft het als voordeel dat de seksuele drift minder wordt. Mensen die boter geil zijn kunnen allemaal rare dingen doen en kunnen ook erg ver gaan om aan een orgasme te komen. Daarbij kunnen andere mensen de dupe raken (denk maar aan verkrachters). Als je geil bent is je rationeel denkvermogen verminderd. Hierdoor kan je niet goed je werk doen of studeren. Masturbatie help daar tegen.
Nadelen van masturbatie zijn dat je niet zo een groot behoefte meer hebt aan een partner, je kan er in een relatie makkelijk op terug vallen als het niet zo lekker gaat met de seks (wat kan betekenen dat je de seksuele problemen gaat ontlopen, in plaats van ze op te lossen). Daarnaast vinden veel mensen het vies en indien ze weten dat je het doet, proberen ze je te ontwijken. Iemand waarvan je weet dat hij net gemasturbeerd kon hebben, geef je niet zo snel een hand.

Hoe doe je dat, masturberen?
Mannen en vrouwen kunnen masturberen. Hieronder heb ik voor ieder afzonderlijk beschreven hoe het werkt.

Mannen:
Voor het beter begrijpen van wat je moet doen tijdens de orale seks, kan je het gedeelte over de anatomie van de geslachtsdelen lezen dat ook op deze website staat: hier. Allereerst is seksuele stimulatie nodig in de zin van seksuele gedachtes, seksplaatjes of seksfilms. De penis gaat bij voldoende seksuele stimulatie zwellen totdat deze enkele malen zijn oorspronkelijke lengte heeft bereikt. Hij is dan hard en de bloedvaten zijn duidelijk zichtbaar in de huid. Wacht het liefst tot er uit de plasbuis een beetje helder vocht komt.
Vervolgens hou je je penis vast met je hand ter hoogte van de eikel en begin je met je hand op en neer te bewegen, zodat de penis in en uit je vuist verdwijnt. Pas de hoeveelheid kracht die je gebruikt en de snelheid van het op en neer bewegen van je hand aan zodat het een lekker gevoel geeft. Let op! Als je masturbeert met een droge penis (zonder het vocht of eventueel glijmiddel) of als je te lang door gaat met masturberen kan er wrijvingsletsel ontstaan aan de penis. Deze wordt dan na pijnlijk tijdens het masturberen en kan enkele uren later erg gaan zwellen (de huid alleen), waardoor het soms zelfs moeilijk kan zijn om te plassen. Dit trekt gelukkig meestal na 1-3 dagen weg, maar is zeker niet prettig.
Na een paar seconden tot minuten begint het heel lekker te worden en ontstaan er spier samentrekkingen in je onderlichaam. Je hebt het gevoel iets te willen uitdrijven. Dat gebeurd ook en er komt een plakkerig wit-gelige substantie uit je plasbuis geschoten. Dat was het orgasme. Hierna voel je je moe en is het slim om even uit te rusten, alvorens alles op te ruimen.

Vrouwen:
Voor het beter begrijpen van wat je moet doen tijdens de orale seks, kan je het gedeelte over de anatomie van de geslachtsdelen lezen dat ook op deze website staat: hier. Allereerst is seksuele stimulatie nodig in de zin van seksuele gedachtes, seksplaatjes of seksfilms. Bij voldoende langdurige seksuele stimulatie wordt de vagina vochtig. Dit is te voelen met je vingers. Gebruik dit vocht door het met de vingers vanuit de vagina opening naar boven, naar de clitoris te wrijven. Nu is alles vochtig en kan de masturbatie beginnen. Masseer met je vingers op en neer over je clitoris. Je kan ook cirkelbewegingen maken over de clitoris. Indien het te droog wordt, wrijf dan weer wat vocht vanuit de vagina opening naar boven. Je kan tegelijkertijd met je andere hand over je borsten wrijven en aan je tepels zitten. Doe alles wat je prettig vindt. Na 1 minuut tot enkele tientallen minuten krijg je een lekker gevoel over je lichaam en al je spieren trekken samen. Sommige vrouwen willen dan ook schreeuwen en knijpen. Dat was het orgasme. Hierna ben je als vrouw vrij moe en is het prettig om even te slapen.