seksuele-problemen.nl
Menu
 
Wat betekent het woord maagd?
Wat is het maagdenvlies?
Wat is een maagdenvliesreconstructie?
Bestaan er nog andere methoden om het bloedverlies na te bootsen?
Is er een methode om te achterhalen of een vrouw echt maagd is?
maagd

Wat betekent het woord maagd?
Het betekent dat een vrouw nog geen vaginale seks heeft gehad. Vroeger dacht men dat bij iedere vrouw die maagd was een maagdenvlies bestond dat tijdens de eerste seksuele gemeenschap werd gebroken, waardoor het ging bloeden. Dit maagdenvlies is echter bij een groot gedeelte van de maagden niet aanwezig.

Wat is het maagdenvlies?
Het is geen vlies zoals het woord zegt, maar een bindweefselrandje aan de buitenkant van de vagina. Bij veel vrouwen is het dusdanig klein, dat het niet opgemerkt wordt (ook niet bij de eerste seksuele gemeenschap).
Het maagdenvlies kan ook meer zijn dan een klein randje en kan dan vaginale seks in de weg staan. In dat geval moet het door een dokter worden weggesneden.

Wat is een maagdenvliesreconstructie?
Dat is een chirurgische behandeling waarbij er bij vrouwen die geen maagd zijn (of bang zijn dat hun maagdenvlies te klein is) een kunstmatig maagdenvlies wordt aangebracht. Dit geeft een kleine bloeding tijdens de eerste seksuele gemeenschap, waardoor de partner denkt dat zijn vrouw/vriendin nog maagd is.

Bestaan er nog andere methoden om het bloedverlies na te bootsen?
Ja. Er bestaat een methode waarbij er een klein bolletje gevuld met een verfstof of dierlijk bloed in de vagina wordt gestopt. Tijdens de eerste seksuele gemeenschap knapt dat bolletje wat een kleine nep bloeding geeft.
Indien de partner ook afweet van het niet maagd zijn van zijn vrouw/vriendin en het door religieuze of culturele motieven beter uitkomt als zij maagd is, kan ook na de eerste gemeenschap wat dierlijk bloed worden gegoten over de lakens.

Is er een methode om te achterhalen of een vrouw echt maagd is?
Nee. Zoals hierboven vermeld bestaan er verschillende methoden waarop maagdelijkheid wordt gesimuleerd. Dit wordt op vrij grote schaal gedaan. Het simpelweg liegen over de maagdelijkheid is de aller simpelste truuk.
Mochten er twijfels bestaan over de maagdelijkheid van je partner, doe dan eerst een SOA test.