seksuele-problemen.nl
Menu
 

Liefde is een ingewikkeld proces. Wetenschappers hebben zich er al eeuwen over gebogen en het is nog steeds een interessant onderwerp. Bekend is dat bepaalde geurstoffen mensen kunnen aantrekken, maar het is zeker niet alleen maar een zaak van de keuze uit de juiste deospray. De manier van gedragen, oogcontact, vaardigheden, succes, de manier waarop je toekomstige partner je probeert te helpen, cadeautjes, romantische uitjes, bloemen... Er zijn eigenlijk te veel factoren om op te noemen die kunnen bijdragen aan het ontstaan van liefde. De uitlokkende factoren verschillen ook sterk tussen mensen. Zo is de ene persoon erg gelukkig met bloemen en de andere juist weer niet. De perfecte manier om een partner te versieren bestaat dan ook niet.

De eerste liefde in het leven van een mens is vaak een heel belangrijke. Die liefde zal niet worden vergeten en kan soms later tot vervelende conflicten leiden bij andere partners (niet iedereen is er blij mee dat zijn partner de hele tijd lovende dingen zegt over haar ex). Toch moet iedereen ergens bij beginnen en is de eerste relatie vaak niet direct de beste (het kan natuurlijk ook direct goed klikken).

Hoe weet je nu precies of je verliefd bent?
Verliefdheid is meestal niet iets dat direct ontstaat. Het is meestal iets wat zich gedurende de weken tot maanden ontwikkeld. Het is ook een proces wat in de loop van de tijd kan verminderen en zelfs verdwijnen. Volgens mij weet je dat je verliefd bent als je iemand mist als hij/zij niet in de buurt is, je opgewonden raakt als je aan hem/haar denkt, je jaloers wordt als iemand anders hem/haar probeert te versieren en je best doet om hem/haar niet te verliezen.

Hoe weet je zeker dat je partner ook van jou houdt?
Dat weet je nooit helemaal zeker. Als je partner veel voor je doet, je respecteert, niet duidelijk met andere mensen flirt kan je er op zekere hoogte wel van uit gaan dat hij/zij ook gevoelens heeft voor jou. Daarbij moet gezegd worden dat gevoelens moeten groeien. Ze kunnen echter ook voorbij gaan en sommige mensen kunnen goed doen alsof. Maar voor het beginnen en het voortzetten van een relatie heb je nu eenmaal vertouwen nodig in je partner. Als je dat niet op kunt brengen, is dat een groot probleem.

Mijn partner is vreemd gegaan, houdt hij niet van mij?
Het is zeker goed mogelijk dat de liefde voorbij is en dat de partner iemand anders probeert te zoeken. Het is ook mogelijk dat hij/zij nog wel verliefd is, maar moeite heeft om van een eerdere relatie af te blijven. Het is ook mogelijk dat hij/zij in het verleden meerdere partners had en niet zo makkelijk uit zijn/haar oude levensschema kunnen stappen. Het is aan jou om te bepalen waar je grens ligt. Wat wil en wel of niet vergeven.